В момента ДПС управлява ГЕРБ, а Обединени патриоти (ОП) са

...
 В момента ДПС управлява ГЕРБ, а Обединени патриоти (ОП) са
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ДПС управлява ГЕРБ, а патриотите са щастливи!

 В момента Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а " Обединени патриоти " (ОП) са щастливи от това. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред пленума на партията.
" Парламентарното болшинство се клати. Два дни подред ръководещите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 индивида, с цел да стартира работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува държавното управление на Бойко Борисов и да продължава да води страната към дъното. Но от петък, имаме безусловно нова политическа обстановка. Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход ", каза Нинова.

Тя напомни, че през вчерашния ден Българска социалистическа партия не са се записали за кворум, а същото са създали и Движение за права и свободи първоначално.

" Изправени пред опасността Народното събрание да бъде блокиран, държавното управление да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на Движение за права и свободи и извършиха изискването им - да отдръпват закона за местното ръководство. Вчера изискването беше този закон. А идващите условия? С този ход Движение за права и свободи изтриха патриотите от политическата карта ", смята Нинова.

Тя напомни, че преди няколко месеца патриотите са твърдели, че най-голямата опасност за България е връщането на Движение за права и свободи във властта. Според нея в петък се е видяло, че освен не са ги отстранили, а в името на това патриотите да останат във властта, са легнали на килимчето пред Движение за права и свободи.

" Нека се знае - Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а " Патриотите " са щастливи от това, тъй като великодушно им се подмятат трохи от държавната софра. У управялващите няма правила, няма идеологии, няма стратегия. Ето по тази причина сме призвани да бъдем опция на статуквото. Ако искахме власт непременно, в този момент и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не желаеме това. Искаме промяна на модела и по тази причина сме разнообразни ", съобщи Нинова.

Според нея последните два месеца се белязани от неустойчивост на ръководещата коалиция.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР